“Mi lett jobb? És még mi?” – hangzik el a kérdés, hiszen a megoldás fókuszú gondolkodás alapja, hogy problémák helyett a pozitív változásra fókuszáljon.

A szeptember 8-án megrendezésre került előadás sorozatot dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke és Csizi Péter, a Belügyminisztérium szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg.

A nemzetközi konferencián többek között előadást tartott:

Gratzer-Sövényházy Edit (Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Titkárságának vezetője), aki arról beszélt hogyan változtatta meg az NBT életét a megoldás fókusz.

Emma Burns (pszichológus, Új-Zéland), aki arról tartotta meg előadását, hogy hogyan használja a megoldás fókuszt az új-zélandi rendőrség.

Katrin M. Berger (tanár, családsegítő, mediátor, Lösungwerkstatt), aki azt részletezte, hogy miben és hogyan tud segíteni a megoldás fókusz az iskolai zaklatások és bullying területén.

Dr. Ben Furman (pszichiáter és pszichoterápiás tanár, Finnország), aki elsősorban arról beszélt, hogy milyen úton jutnak el a fiatalok problémáik megoldásához 

További előadók:

Hankovszky Katalin (coach), aki a megoldás fókuszról beszélt és Závogyán Judit (Nagyszénási Általános Iskola iskolaigazgatója), aki arról tartotta meg előadását, hogyan hatott a megoldás fókusz a gyerekek teljesítményére és az iskolai közösségre.

A délután folyamán további érdekes és interaktív workshopokat hallgathattak a résztvevők a témában jártas szakemberektől.

By admin