Sok módszer létezik arra, hogy értékeinket nyaraláskor és a strandon is biztonságban tudjuk. Az emberek többsége mégis a “Mágikus Törölköző” szupererejében bízik, pedig a tolvajok ellen ez a legkevésbé hatásos módszer.

De akkor mit tehetünk?

Ha nem szeretnéd, hogy valaki folyton a parton maradjon vigyázni a holmitokra, használd tippjeink egyikét!

Tipp1
Jó módszer lehet pénzünk, bankkártyánk, mobiltelefonunk magunknál tartása. Hogy ezek a vízben is nálad legyenek, szükséged lesz egy vízhatlan táskára vagy mobiltelefon tartóra. Ezek után legfeljebb azon kell aggódnod, hogy a gumimatracon töltött órák során ne hagyjon nyomot bőrödön a nyakbaakasztós tok.

Tipp2
Ha van lehetőséged, bérelj zárható szekrényt. Sokan túl drágának tartják az értékmegőrzőt, ám érdemes mérlegelni, hogy ehhez az árhoz képest mennyit kockáztatunk mondjuk egy törölközős módszerrel.

Tipp3
Csak azt vidd magaddal a strandra, amire valóban szükséged lehet, elektronikus dolgaidat helyettesítsd hagyományos eszközökkel. (Pl. e-book olvasó helyet vidd el kedvenc könyvedet vagy vegyél egy magazint.)

Tipp4
Bár nem minden kulccsal teheted ezt meg, de a fentebb említett értékmegőrző kulcsát, vagy lakáskulcsodat kötheted a fürdőruhád zsinórjához is. Lakáskulcsból is érdemes egy kulcsot vinni és nem az egész kulcscsomót.

Lehet ezt kreatívan is?

Igen, mutatjuk!
Sokszor a legegyszerűbbnek tűnő megoldások a legjobbak. Elrejtheted értékeidet értéktelennek tűnő dobozokban vagy tárgyakban.

Értékmegőrző tippek strandolóknak:
Az üres chipses doboz vagy zacskó, hasonlóan a csokipapírhoz, tökéletes rejtekhely lehet telefonodnak is, hiszen hacsak nem egy éhes fosztogatóval van dolgod, ki akarna ételt csenni a táskádból?!  Persze ezek belsejét nem árt először áttörölni az ételmaradéktól.
 
Ha eddig nem szeretted volna a görögdinnyét, ezután biztos szeretni fogod! Fogj egy egész dinnyét, vágd félbe és edd ki a belsejét. Ezután tedd bele egy zacskóba értékeidet, ami mehet a dinnyébe. Tedd össze a két felét és kész!
 
Kinek ne esne jól egy hideg üdítő a nagy melegben? Ám hidd el innentől kezdve, nem csak a szomjad fogják oltani a palackozott termékek. Bontsd meg a flakon címkéjét és helyezd alá pénzedet, majd ragaszd vissza. Ilyen egyszerű!
De, ha ez neked nem nyerő, itt egy másik megoldás: a kiürült elviteles poharad – aminek teteje is van – újabb tökéletes helye lehet drága holmijaidnak. Ügyelj rá, hogy ne átlátszó pohárba pakolj, hiszen az nem lesz valami hatásos, legalábbis számodra.
 
Pénzed biztonságba helyezésére végy egy guriga toalettpapírt. Tekerd fel papírpénzeddel együtt, hagyd a táskádban. Senki nem gondolná, milyen értékes tekercset rejtegetsz.
Te melyiket fogod kipróbálni?

Természetesen a csalók elleni védekezésben segítségünkre lehetnek a szupermarketekben is kapható eszközök (pl. strand tojás vagy pénz tárolásra alkalmas csavaros műanyag palack). Érdemes ezeket is végig nézni hátha találsz a polcokon számodra megfelelőt. 

Értelemszerűen egyik hack sem szuperbiztonságos így mindig légy résen a beach-en!

By admin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük