ERDŐVÁROS MESÉI

Van egy csodaszép város, fákkal, virágokkal, titkot rejtő barlangokkal, vidáman kanyargó ösvényekkel. A neve Erdőváros. Itt valamennyi bundás, tollas lakó boldogan él együtt.

Készült a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával

BEMUTATKOZNAK AZ ERDŐVÁROS LAKÓI

Erdővárosban mindig történik valami! Róka Miki és barátai izgalmas kalandját követheted figyelemmel a népszerű mesekönyvből készült interaktív mesesorozat segítségével, amit az ingyenesen letölthető Erdőváros meséi alkalmazásban érhetsz el. Áprilistól pedig egy látványos színdarab keretén belül kelnek életre a történet kedvenc szereplői.

NÉZZ BELE AZ ERDŐVÁROS MESÉKBE

A 35 részből álló látványos és izgalmas mesesorozat Zabola Zoli százados és kis tanítványai mindennapjait mutatja be. Ismerkedj meg te is velük és keresd a teljes interaktív könyvet az ingyenes applikációban.

AZ ÚJ OKTATÓ

Bemutatkoznak az Erdőváros lakói! Beköszöntött az ősz, Róka Mikinek, Nyúl Lillának és barátaiknak ezzel megkezdődött az iskola, de ennek nem mindenki örül egyformán. Szerencsére, Zabola Zoli megérkezése a szomorú diákoknak is mosolyt csal az arcára.

LÁTOGATÁS AZ ERDEI KAPITÁNYSÁGON

Kántor Ezredes és Zabola Zoli százados izgatottan készülnek Róka Mikiék fogadására. A kisdiákok meglátogatják a kapitányságot, ahol igazi járőrautóba ülhettek, a villogót és szirénát is bekapcsolhatták, sőt, még ujjlenyomatot is megtanulhattak levenni.

AZ ELTŰNT FOCIMEZ REJTÉLYE

Medve Matyi híres volt trehányságáról az erdei iskolában. A macifiú szerint ez azért van, mert hiányzik a fejéből a rendrakás üzemmód. Cica Katica tanárnő egyszer úgy döntött, hogy móresre tanítja diákját. A pénteki nap ígérkezett a legalkalmasabbnak terve megvalósításához.

JÓ HECC?

Az internet mindig megbízható és biztonságos? Róka Mikiék megtapasztalják, hogy ez bizony nem így van! Ami egy ártatlan viccnek indult Mókus Marci részéről, annak súlyos következményei lehetnek. Persze Zabola Zoli százados a segítségükre siet és megoldja a problémát.

MI A BŰNMEGELŐZÉS?

A nyári tábor a végéhez ért, itt az ideje feleleveníteni a tanultakat! Mi is az a bűnmegelőzés? Zabola Zoli most is ott van, hogy útmutatást nyújtson az értetlenkedő Róka Mikinek, aki elhatározza, hogy nagy korában olyan akar lenni, mint a százados.

A NÉGY MUSKÉTÁS

Róka Miki és társainak véget ért az erdei iskola és Eda Mami nyári tábora is, de a kaland tovább folytatódik. Ismerkedjetek meg a különös Roboföldi ismerősökkel! Dumás, D’Artagnan, Athos és Aramis egyszer csak Erdővárosban találják magukat.

TRÜKKÖSÖK ÉS FORTÉLYOSOK

Macska Vanda dédnagymamája bajba került, de szerencsére a legjobb emberhez fordult segítségért: Zabola Zolihoz! A százados kedvenc diákjai támogatásával furfangos módon megakadályozzák, hogy az idős néninek bármi kára essen, aki ezért roppant hálás segítőinek.

RE-AKCIÓ

Igazán izgalmas napjuk lesz a diákoknak, hiszen a kapitányság munkatársai előadást fognak tartani az iskola udvarán. A rendészeti showműsor főszereplője nem más, mint Zabola Zoli, aki munkatársaival együtt bemutatja, milyen bűncselekmények léteznek és hogyan követik el azokat.

ISMERD MEG AZ ERDŐVÁROS SZEREPLŐIT

Kedvenc mesehőseink híres magyar színészek által kelnek életre, hallgasd meg a sorozatot az ő előadásukban.

ZABOLA ZOLI

A százados nevéhez hűen igyekszik megzabolázni az erdőbe betévedt bűnözőket. Szakértelmének köszönhetően a kapitányság legfontosabb nyomozásait ő vezeti, és Kántor Ezredes őt bízta meg Erdőváros gyerekeinek tanításával is. A mesékben Gáspár András hangján szólal meg.

RÓKA MIKI

Ha tanulásról van szó, Róka Miki a legkevésbé szorgalmas diákja az erdei iskolának, azonban, ha csínytevésre kerül a sor, nincs nála lelkesebb! Példaképe Zabola Zoli százados, aki mindenben segítségére van a rókafiúnak. A mesékben Szokol Peti hangján szólal meg.

NYÚL LILLA

Az erdei iskola leglelkesebb tanulója, aki alig várja az évnyitó napját. Szorgalmával és kedvességével tanárai és bajtársai szívébe is hamar belopja magát. Róka Mikivel ellentében, Lilla igyekszik kimaradni minden csínytevésből. A mesékben Mezei Kitti hangján szólal meg

KÁNTOR EZREDES

Erdőváros rendőrkapitánya. Nem véletlenül kapta nevét a legbátrabb és legügyesebb nyomozókutyáról, ugyanis életét a rend fenntartása és erdőlakók védelmének szenteli. A mesékben Papp János hangján szólal meg.

BAGOLY BOLDIZSÁR

Az erdei iskola szeretett igazgatója. Rengeteg szerveznivalója akad, amit mind a szülők, mind a gyerekek nagyra értékelnek. Megtisztelik bizalmukkal, hiszen mindenkit meghallgat és mindenkinek segítséget nyújt. A mesékben Papp János hangján szólal meg.

MÓKUS MARCI

Az erdei iskola egyik legnépszerűbb diákja. A csintalanságot vele született erényként ismeri, és büszkén hirdeti diáktársai körében. Egy egy jó viccért, furfangért és pajkosságért nem kell szomszédba menni, elég Mókus Marci ajtaján kopogtatni.A mesékben Dékány Barnabás hangján szólal meg.

MEDVE MATYI

Az erdei iskola egyik legféktelenebb diákja, aki hol a folyosón rendetlenkedik, hol iskolatársait piszkálja. Tanárait is zavaró trehányságáról elmondása szerint nem tehet, mert hiányzik a fejéből a rendrakás üzemmód, mégis, minden erdei lakó szereti a medvefiút. A mesékben Szabó Máté hangján szólal meg.

EDA MAMI

Erdőváros legkedveltebb sólyma a tiszteletreméltó Eda Mami, aki mindenkit képes oltalmazó szárnyai alá ölelni. Persze, csak ha megérdemli, mert igazságérzete kikezdhetetlen. A nyári tábor a gyerekek egyik kedvenc kikapcsolódási helyszíne, amely részben nem mindennapi vezetőjének köszönhető! A mesékben Zsurzs Kati hangján szólal meg.

TÖLTSD LE AZ ERDŐVÁROS MESE APPLIKÁCIÓT

TÖLTSD LE INGYEN AZ ERDŐVÁROS APPLIKÁCIÓT!

A MESE SZERZŐJÉRŐL

Diószegi Judit, az Erdőváros meséi kötetek szerzője Győrből, a Révai Miklós Gimnáziumból indult. Húsz éve dolgozik a magyar rendőrségnél, jelenleg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Titkárságának kiemelt főreferense.

Alapvégzettsége biológia-környezetvédelem tanár, és már gyermekkorában aktív tagja volt az ország első környezetvédelmi egyesületének.
Rendőrtiszti, majd addiktológiai konzultáns szakirányú továbbképzésen mélyítette tovább tudását. Az első 480 órás rendészeti trénerképzés elvégzése után jelenleg az NKE közszolgálati kompetenciafejlesztő tréner szakára jár.A modern pedagógia módszereit alapul véve több bűnmegelőzési módszertani kötet társszerzője és/vagy szerkesztője, a gyermekvédelem és a prevenció területein végzett kutatások résztvevője. A magyarországi rendőrségi bűnmegelőzési képzések reformjának egyik elindítója. Legfőbb célja, hogy kreatív, gyakorlatorientált segítséget nyújtson a bűnmegelőzésben oktató kollégáinak.
Büszke 12 éves lányára, Lilire, aki rugalmas gondolkodásra tanítja. Lili ihlette bűnmegelőzési mesekönyveit is, amelyeket sokan szeretnek.
A mesék hősei saját bőrükön tapasztalják meg, hogy az erdő nem csupán mókát és játékot tartogat. Akárcsak az utcán, az erdei ösvényeken is számos veszély leselkedik ránk, sok kellemetlen meglepetés érhet bennünket, ha nem vagyunk résen. Titkos összeesküvés készülődik, rejtélyes esetek forgatják fel Erdőváros életét. Szerencsére a tanulók mellett állnak gondoskodó tanáraik, szüleik, Zabola Zoli, az erdő rendőre és az egész kapitányság. A nebulók rájuk mindig számíthatnak, ha nem tudják, mi lenne a helyes döntés egy-egy bonyolult élethelyzetben.

KONTAKT

Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács
www.bunmegelozes.info