Nyomoz a suli címmel szabadulószobák mintájára épülő nyomozó szoba várja a középiskolásokat Debrecen központjában.

A prevenciós oktató és élményközpont célja, hogy a játékban résztvevők, nyomozás által juthassanak ki. A nyomozó szoba végigvezet a bűnelkövetés és az áldozattá válás megelőzésének fázisain, miközben felhívja a figyelmet a fiatalokat érintő problémákra. Segít az érzékenyítésben és ezáltal igyekszik visszaszorítani, hogy növekedjen az áldozatok és az elkövetők száma.

Innovatív megoldás mai problémákra

A minket körülvevő impulzusok korában a pillanat tört része alatt kell felkelteni az érdeklődést. A nyomozó szoba innovatív megoldásokkal hívja fel a figyelmet a fiatalokat érintő társadalmi veszélyekre és azok elkerülésére. Fontos döntési pont lehet egy ilyen szobában szerzett élmény, hogy végül helyesen döntsön egy-egy fiatal. A komoly szakmai kutatómunka után végül négy külön történet, négy tematikus szoba készült el.
A projektet a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon mutatták be, ahol Hatala József ny. r. altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke és Gyurosovics József r. ddtbk, a Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitány is beszédet mondott.

A játék menete
A nyomozószobákban a felderített részletek összeállításával kikövetkeztethető a teljes történet, mely mindig tartalmazza az előzményeket, a bűnesetet kiváltó okokat és következményeket. A résztvevők csapatokban nyomoznak, de a végső konklúzióhoz minden egyes résztvevő meglátásra és véleményére szükség van. Az IMPULZUS Oktató – Élményközpont az élménypedagógia eszközével több témában is tudja biztosítani a játszva tanulást.

Nyomozó szobák itt foglalhatók.

By admin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük