Idén 25. alkalommal rendezi meg az ÁGOTA Alapítvány a gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő fiatalok nyári táborát, ahová az ország minden tájáról érkeznek.

A szervezők igyekeznek olyan terápiás élményprogramokat nyújtani az ide érkezők számára, amelyen keresztül a fiatalok jobban megismerkedhetnek az őket érintő problémákkal és önmagukkal. Ebben segít a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács. Az egynapos élménypedagógiai programon a résztvevők alacsony és magas kötéltechnikás feladatokban próbálhatták ki magukat. Az élménypedagógiai oktatópark állomásain izgalmas kihívások várták a fiatalokat. A feladatok sikeres teljesítéséhez csapatokban, egymást segítve kell haladni, a játékosok ezáltal megtapasztalhatják az együttműködés lényegét.

A kilenc méter magas Jákob lajtorjájának nevezett szerkezet megmászása nagy kihívást jelentett mind egyénileg, mind a csapat számára. A tériszony leküzdéséhez sok biztatásra és az önmagukba vetett hitre volt szükség. A Nindzsa Pályán előnyt jelentett a nagyfokú önállóság, jó fizikai erőnlét és kitartás.

Az egész napos program közben rengeteget tanultak a fiatalok. Megtapasztalták milyen fontos figyelni társaikra, bízni önmagukban és egymásban, meddig tartanak a határaik, és mikor és hogyan lépnek ki a komfortzónájukból.

A program biztonságos lebonyolításában a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács képzett szakemberei és ipari alpinisták működtek közre.


By admin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük